8,8 71 reviews
Vraag offerte aan 046 707 808 9 Wij verstrekken
geen prijzen!

Vloerverwarming: veelgestelde vragen

U denkt er over na om een vloerverwarming te laten installeren? Hieronder vindt u de veelgestelde vragen rondom het aanleggen van vloerverwarming. Staat u vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. 

Vloerverwarming: vraag en antwoord

 • Heeft vloerverwarming onderhoud nodig?

  Weinig. Eens in de vier jaar volstaat om het vloerverwarmingssysteem schoon te spoelen. Vloerverwarming Limburg installeert en onderhoudt graag uw systeem. Wat goed is moet goed blijven.

 • Is vloerverwarming geschikt om mijn hele huis te verwarmen?

  Vloerverwarming kan probleemloos uw hele huis verwarmen. Het is zelfs aan te raden. Heerlijk.

 • Is vloerverwarming goedkoper dan radiatoren?

  Vloerverwarming is goedkoper in gebruik dan verwarming door middel van radiatoren. De temperatuur van het water is maximaal 40º C. Hierdoor zullen de stookkosten ca. 15 -20% lager uitvallen.

 • Kan vloerverwarming als hoofdverwarming?

  Geen probleem. Met alleen vloerverwarming kun u het hele huis aangenaam verwarmen. Zelfs voor in een oud huis met houten tussenvloeren hebben wij geschikte systemen.

 • Kan vloerverwarming in elke type woning?

  Jazeker, vloerverwarming kan in elk huis. Voor elk type woning hebben wij een passend systeem voorhanden. Voorwaarde is wel dat uw woning goed geïsoleerd is, want hoe beter geïsoleerd, des te lager de energiekosten. Maar dat is logisch.

 • Vloerverwarming als bijverwarming?

  Vloerverwarming is ook te gebruiken al bijverwarming. Als u bijvoorbeeld de badkamer extra wilt verwarmen met vloerverwarming, kunnen we dat voor u verzorgen.

 • Waarom vloerverwarming?

  Vloerverwarming is onzichtbaar. Radiatoren zijn over het algemeen niet mooi, staan hinderlijk gepositioneerd, nemen ruimte in beslag en vangen veel stof. Vloerverwarming is goedkoper dan radiatoren. Nederland moet van het gas af, de warmte is aangenamer, vloerverwarming is veilig en behoeft weinig onderhoud en is energiezuinig. Vloerverwarming is ook nog eens hygiënischer dan radiatoren.

 • Wanneer kan ik vloerverwarming voor het eerst inschakelen?

  Na installatie moet u zeker een week of zes wachten voordat u het systeem inschakelt en vervolgens volgens protocol langzaam te temperatuur opbouwen. Dat heeft te maken met het uitharden van de cementdekvloer als u de vloer heeft laten infrezen en dichtsmeren. Als de vloerverwarming te vroeg wordt ingeschakeld, kan de cementvloer door de snelle opwarming gaan krimpen en scheuren.

 • Welk vloerverwarmingssysteem past bij mij?

  Afhankelijk van de staat van uw woning adviseren wij welk systeem het best bij u past. Het scheelt in aanpak of u een nieuwbouwwoning heeft of een bestaande, oude woning.

8,8
71 reviews
Beoordeel ons