8,7 65 reviews
Vraag offerte aan 046 707 808 9 Wij verstrekken
geen prijzen!

Onderhoud vloerverwarming

Langere levensduur en energiebesparend

Onderhoud plegen aan vloerverwarming is nodig maar dit hoeft niet periodiek. Waar een CV-ketel eens per jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft, zal het volstaan om uw vloerverwarming om en nabij elke vijf jaar te laten onderhouden. Een volledige onderhoudsbeurt die het gehele vloerverwarmingssysteem en optioneel het installatie circuit zowel reinigt als optimaliseeert. U kunt ons uiteraard benaderen voor het onderhoud aan uw vloerverwarming. 

Offerte aanvragen!

 

Spoelen van vloerverwarmingssysteem

Vloerverwarmingsystemen zijn echte vuilverzamelaars. Omdat de slangen van een vloerverwarmingsysteem dikwijls op het laagste punt van de installatie zitten, is dit de plaats waar vuil uit de gehele installatie bezinkt. Een vloerverwarmingsslang heeft daarbij ook nog eens een aanzienlijke lengte waardoor vuil met de stroming van het installatiewater wordt meegevoerd en eenmaal in de slang, er niet meer vanzelf uit komt.

Is uw vloerverwarmingsunit ouder dan 12 jaar? Dan adviseren wij u sowieso de verdeelunit te laten vervangen wanneer u de installatie door ons laat spoelen.

Ook het inregelen van de individuele verwarmingsgroepen is zo goed mogelijk en geeft meer comfort én besparing op de energienota.

Vloerverwarming onderhoud tips en mogelijkheden

Doorspoelen vloerverwarming

Wanneer is doorspoelen en onderhoud aan uw vloerverwarming nodig?

 • Als uw vloerverwarming niet meer de gewenste temperatuur haalt;
 • Bij een afwijkend hoog gasverbruik;
 • Wanneer er storingen en reparaties aan de verwarmingsinstallatie zich herhalen;
 • Bij verstoppingen in het systeem;
 • Zuurstof in de omgeving dringt door in de buizen en zorgt voor magnetietvorming;
 • Preventief. U wilt immers bovengenoemde problemen voorkomen;
 • Als u merkt dat uw vloer niet overal gelijkmatig meer verwarmt.

Vraag offerte aan!

Werkzaamheden onderhoud vloerverwarming

Het spoelen van het systeem en de leidingen is nodig omdat de waterkwaliteit niet altijd gegarandeerd en optimaal is. Ongewenste vuildeeltjes in het water gaan zich hechten aan de binnenkant van de verwarmingsbuizen. We noemen dit ook wel slib. Deze slib (algen) komt ook voor als het systeem moet worden bijgevuld. Zelfs lucht in het systeem kan slib veroorzaken.  

De vervuiling zorgt ervoor dat de leidingen steeds meer dichtslibben of zelfs verstoppen. Bij het verrichten van onderhoud aan uw systeem sluiten we eerst de vloerverwarmingsgroep aan op een speciale spoelunit om de leidingen door te spoelen. Zo nodig voegen we daar een reinigingsmiddel aan toe. Tijdens het spoelproces wordt het water zo gecirculeerd dat vuil en slib loskomt van de binnenzijde van de leidingen en vervolgens wordt afgevoerd. 

Een verstopping zorgt ervoor dat de vloer niet gelijkmatig meer verwarmt. Als u merkt dat uw vloer niet overal gelijkmatig meer verwarmt, is onderhoud noodzakelijk. 

Vloerverwarming onderhoud kosten

Natuurlijk wilt u vooraf weten wat het onderhoud aan uw vloerverwarming gaat kosten. Met een aantal foto's van de huidige situatie kunnen wij u alvast een prijsindicatie op afstand opstellen. Vraag daarom vandaag nog vrijblijvend een offerte aan. 

Voordelen onderhoud vloerverwarming
 • De installatie, materialen en onderdelen gaan langer mee
 • Onderhoud voorkomt onnodige storing en kosten
 • Het gasverbruik vermindert
 • Het draagt op een positieve wijze bij aan energiebesparing
 • De circulatie in het systeem verbetert en zorgt voor een constante warmteafgifte 
 • Het draagt op een positieve wijze bij aan energiebesparing
 • De circulatie in het systeem verbetert en zorgt voor een constante warmteafgifte 

Offerte aanvragen

Graag zouden wij al twee foto's ontvangen van de Verdeler. Een foto van dichtbij en een foto van ongeveer 1 meter afstand. 

Bekijk de video hieronder om erachter te komen hoeveel groepen je vloerverwarming heeft : 

U heeft meer dan 26 groepen, helaas kunt u dit formulier niet gebruiken. Neem contact met ons op via het normale contactformulier zodat wij voor u een passende aanbieding kunnen maken!

Het aantal groepen dient geselecteerd te zijn alvorens deze onderhoudsaanvraag verstuurd kan worden.

Helaas kunt u dit formulier niet gebruiken als u meer dan 26 groepen heeft.

8,7
65 reviews
Beoordeel ons