8,8 71 reviews
Vraag offerte aan 046 707 808 9 Wij verstrekken
geen prijzen!

Reiniging en spoelen van installaties

Langere levensduur en energiebesparend

Je installaties spoelen van tijd tot tijd is noodzakelijk. De levensduur van de CV-ketel/warmtepomp of vloerverwarming wordt hierdoor aanzienlijk verlengd. Het wooncomfort zal sterk toenemen omdat je woning veel gelijkmatiger verwarmd wordt. Bijkomend positief gevolg is een forse besparing op de stookkosten.

Adviesgesprek aanvragen

Vloerverwarmingssysteem reinigen

Vloerverwarmingsystemen zijn echte vuilverzamelaars. Omdat de slangen van een vloerverwarmingsysteem dikwijls op het laagste punt van de installatie zitten, is dit de plaats waar vuil uit de gehele installatie bezinkt. Een vloerverwarmingsslang heeft daarbij ook nog eens een aanzienlijke lengte waardoor vuil met de stroming van het installatie water wordt meegevoerd en eenmaal in de slang, er niet meer vanzelf uit komt.

Is uw vloerverwarmingsunit ouder dan 12 jaar? Dan adviseren wij u sowieso de verdeelunit te laten vervangen wanneer u de installatie door ons laat spoelen. Dit omdat er hoogstwaarschijnlijk geen energiezuinige pomp aanwezig is, de verdelers van staal kunnen zijn en niet beschikt over flowmeters.

Ook het inregelen van de individuele verwarmingsgroepen is zo goed mogelijk en geeft meer comfort én besparing op de energienota.

Spoelen en reinigen CV- en vloerverwarmingsystemen

CV-installaties spoelen

Wij maken gebruik van verschillende spoel technieken en speciale spoelmiddelen om uw CV-installatie grondig schoon te spoelen (ook wel powerflushing genoemd). Tijdens de aanleg blijft er vuil in uw CV-installatie achter. Door lucht ontstaat er corrosie met als gevolg dat er slib onstaat, deze dient dus gespoeld te worden voordat dit schade aan de warmteopwekker veroorzaakt. Een laag rendement en hoge energiekosten is een direct gevolg. Om dit te voorkomen is het raadzaam regelmatig uw waterkwaliteit te laten controleren.

Spoelen en reinigen CV- en vloerverwarmingsystemen
Werkwijze
Afhankelijk van de installatie en vervuiling
  • Powerflush cleaner wordt voor het spoelen in de installatie aangebracht.

  • Spoelen van de installatie: radiatoren en evt. vloerverwarming stuk voor stuk gespoeld met powerflush cleaner met behulp van de spoelpomp. Daarna gespoeld met schoon water, net zo lang tot het weer helder is.

  • De installatie vullen en ontluchten en in bedrijf stellen.

Magneetfilter

Een magneetfilter vangt metaal deeltjes uit het systeem op en worden vast gezet aan de magneet, deze wordt blijvend onder uw cv ketel geïnstalleerd en kan eenvoudig gespoeld worden zonder de hele installatie af te tappen.

Metaal deeltjes zijn funest voor de circulatie pompen in het systeem, deze zijn ook magnetisch, trekken de ijzerdeeltjes aan, verliezen capaciteit en gaan eerder defect. Het afvangen van de metaal deeltjes helpt ook weer vervuiling tegen te gaan.

Meer weten over de voordelen van een magneetfilter?

Protector

Na het spoelen en vullen, is het raadzaam om een protector toe te voegen, dat remt vervuiling af maar gaat ook gasvorming en lucht in de installatie tegen, het zorgt ook voor een betere warmte overdracht.

Doorspoelen vloerverwarming en installatie

Wanneer is doorspoelen en onderhoud aan uw installatie nodig?

  • Als uw vloerverwarming niet meer de gewenste temperatuur haalt;
  • Bij een afwijkend hoog gasverbruik;
  • Wanneer er storingen en reparaties aan de verwarmingsinstallatie zich herhalen;
  • Bij verstoppingen in het systeem;
  • Zuurstof in de omgeving dringt door in de buizen en zorgt voor magnetietvorming;
  • Preventief. U wilt immers bovengenoemde problemen voorkomen;
  • Als u merkt dat uw vloer niet overal gelijkmatig meer verwarmt.

Adviesgesprek aanvragen

Adviesgesprek aanvragen

Vraag vrijblijvend advies voor installatiereiniging aan.

8,8
71 reviews
Beoordeel ons