8.1 / 10 54 recensies 
046 707 808 9 Let op wij verstrekken telefonisch geen prijzen.

Vloerverwarming aanleggen stap-voor-stap

U overweegt vloerverwarming aan te laten leggen door Vloerverwarming Limburg? Dan is het goed om te weten wat daar allemaal bij komt kijken en hoe wij te werk gaan. We nemen u daarom graag stap voor stap mee in het hele proces: van offerte-aanvraag tot het moment dat de vloerverwarming voor het eerst ingeschakeld kan worden.

Stap 1 - Eerste offerte vloerverwarming aanvragen

Om een eerste offerte te kunnen maken, willen we graag een aantal zaken van u weten met betrekking tot uw woning, winkel of bedrijfspand. Er zijn immers verschillende soorten vloerverwarming en we willen natuurlijk allebei dat u het beste en meest geschikte systeem voor uw pand krijgt. 

  • We willen graag - indien mogelijk - een plattegrond van de ruimte(s) van u ontvangen
  • Betreft het een renovatie- of een nieuwbouwproject
  • Wat is de oppervlakte van de ruimte(s) in m2 waar de vloerverwarming moet komen
  • Is de vloerverwarming bestemd als hoofdverwarming of als bijverwarming
  • Welk systeem wilt u door ons laten aanleggen*
  • En welk type vloer ligt er nu*
  • Geef aan op welke verdieping er vloerverwarming moet komen te liggen
  • Moeten er radiatoren door ons worden verwijderd en zo ja, hoeveel
  • Is er een aanvoer- en retourleiding aanwezig*
  • Hoe wordt de vloer uiteindelijk bedekt (tapijt, hout, vinyl, tegels, enz.)

*Als u het antwoord schuldig moet blijven, vult u: 'weet ik niet' in. Wij helpen u met het juiste antwoord in te vullen na inspectie op locatie.

U kunt uw antwoorden invullen en de offerte aanvragen. Op werkdagen ontvangt u binnen 24 uur - geheel vrijblijvend - een gespecificeerde offerte in uw e-mailbox. Telefonisch verstrekken wij geen offertes.

Stap 2 - Inspectie op locatie

Als u akkoord gaat met onze (eerste) offerte, maken we zo snel mogelijk een afspraak. Een van onze projectcoordinatoren komt dan bij u langs om de locatie te inspecteren en te beoordelen.

Tijdens dit bezoek zal blijken of er eventueel aanpassingen moeten worden verricht aan de offerte. Immers, het kan zijn dat het type vloerverwarmingssysteem waarop de offerte is gebaseerd, moet worden aangepast. Dit heeft o.a. te maken met de hoedanigheid van de vloer waardoor een ander systeem gewenst is.

Het resultaat van de inspectie wordt - indien nodig - verwerkt in de offerte. De definitieve offerte krijgt u wederom snel per e-mail toegestuurd. Als u akkoord bent de aangepaste offerte, vernemen we dat graag van u.

Wij nemen vervolgens contact met u op om de werkzaamheden in te plannen.

Stap 3 - Start aanleg vloerverwarming

Op de afgesproken dag en tijdstip gaan wij snel en vakkundig aan de slag. Hoe lang wij bezig zijn hangt uiteraard af van de omstandigheden en oppervlakte. Een standaard woning tot 80 m2 waar wij bijvoorbeeld sleuven moeten infrezen is binnen één dag voorzien van vloerverwarming.

Stap 4 - Cementdekvloer aanbrengen of sleuven dichtsmeren

Welk vloerverwarmingssysteem u ook kiest, de vloer zal moeten worden afgewerkt. Na frezen adviseren wij om de sleuven dicht te smeren en bij vloerverwarmingssystemen die op een construxctievloer of isolatie worden aangebracht zal een cementdekvloer of anhydrietvloer moeten worden gestort.

Het dichtsmeren van de sleuven of het aanbrengen van een dekvloer is belangrijk voor de warmteoverdracht en ter bescherming van de leidingen. Dit moet professioneel gebeuren met een goede kwaliteit mortel en primers. Immers, het laatste wat u wilt is dat bij het leggen van uw parketvloer of ander type vloer de vloerverwarmingsbuizen worden beschadigd wat lekkage tot gevolg heeft.

Stap 5 - Belangrijk: vloerverwarming voor de eerste keer opstarten

Na installatie van de vloerverwarming en het aanbrengen van de dekvloer en uiteindelijke vloerbedekking wilt u het systeem uiteraard gaan gebruiken. Echter, het opstarten van het vloerverwarmingssysteem mag pas gebeuren na ca. 6 weken na het aanbrengen van de dekvloer. Afhankelijk van de dikte van de dekvloer kan de opstarttijd verschillen.

Een cementdekvloer moet ruim de tijd krijgen om te drogen en uit te harden. De meeste bouwmaterialen hebben de eigenschap dat ze bij verwarming uitzetten. Bij een cementdekvloer is het juist andersom: die krimpt bij verwarming als deze niet voldoende is uitgehard. Hierdoor kunnen scheuren in de vloer ontstaan en dat is niet best voor de verwarmingsbuizen en de vloer. Het is bovendien kostbaar om te herstellen.

Vloerverwarming langzaam opstarten

De opwarming van het systeem moet in kleine stapjes gebeuren. Conform protocol tot de gewenste temperatuur is bereikt.

Meer informatie of inzicht in de kosten van uw toekomstige vloerverwarming?

Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen
Klanten beoordelen ons voldoende
Klanten vertellen 8,1 54recensies Beoordeel ons